Sinds kort zijn de roaming tarieven in de Europese Unie afgeschaft, dit is een enorme stap vooruit voor de consument. Natuurlijk gelden er buiten Europa nog wel roaming tarieven. Data roaming in Amerika kan nog steeds duur oplopen. In dit artikel geven we je enkele tips om te besparen op je telefoonrekening tijdens je reis naar Amerika.

Data roaming in Amerika: tarieven

De tarieven die de verschillende operatoren hanteren verschillen heel erg maar om een voorbeeld te geven hebben we voor 1 abonnement de tarieven bekeken:

  • €10 / Mb
  • €2 / min
  • €0,40 / sms

Met deze tarieven kan je telefoonrekening heel erg hoog oplopen. Om even te kaderen: 1GB = 1000Mb. Een dataverbruik van 2GB / maand is tegenwoordig al niet meer abnormaal. Als je bijvoorbeeld maar 500Mb in Amerika verbruikt kunnen de kosten theoretisch gezien oplopen tot meer dan €5.000. Dat willen we natuurlijk voorkomen.

Enkele tips om op je telefoonrekening te besparen

  • Koop op voorhand een databundel binnen je abonnement: je krijgt bijvoorbeeld 500Mb voor €85 (nog steeds duur)
  • Schakel data roaming uit en maak enkel gebruik van wifi om kosten te vermijden
  • Laat sommig apps enkel functioneren als ze verbinding met wifi hebben (kan je instellen)
  • Gebruik Skype om naar huis te bellen wanneer je wifi verbinding hebt

Of ga gewoon voor onze eigen oplossing, de USA SIM. Bestel onze simkaart voor je vertrek om zoveel te surfen, bellen en sms’en als je wilt.

De oplossing: meer data voor een voordeligere prijs

Met onze prepaid USA SIM willen we de kosten van je telefoonrekening laag houden en je met een gerust hart naar de USA laten vertrekken. Jij kiest op voorhand welke bundel het beste bij je past zonder extra kosten achteraf omdat het een prepaid simkaart is. Je hebt de keuze uit 4GB, 8GB of 10GB. Daarnaast heb je de mogelijkheid om onbeperkt naar huis te bellen.

> Meer info over de USA SIM.

×

Hallo!

Klik op 1 van de contacten om te chatten op WhatsApp

× Hulp nodig?